zondag 26 oktober 2008

Groene punt Oostvoorne


Zondag, 26 oktober 2008 - Vandaag een melding van een dode zeehond tussen paal 7 en paal 10 op het Oostvoornse strand. Oke dan gaan we er naar toe. Het is hoog water om 12.35 uur. Toen we er plaatse waren was het nog steeds hoog water. Je kon amper rijden, links het diepe water en rechts de steil duinen van de groene top. Tja wat moet je dan ? Gewoon doorrijden en kijken hoe ver je kan komen. Uiteindelijk toch langs de groene top gekomen. Kom je op het autostrand en je vind geen zeehond. Nog ff gebeld maar geen exacte plaats. Dan maar terug en hier en en daar ff informeren bij die kite sufers. Het waren er niet zoveel. Ik kon ze amper tellen. Dezelfde weg teruggereden en ja hoor dan zie je een rugvin een en een staart half onder het zand liggen. Het is weer zover. Ze kennen het verschil niet tussen een zeehond en een bruinvis. Je stapt uit en dan blijkt het geen bruinvis maar ook geen zeehond te zijn. Het was een grote kabeljauw. Zonde van zo'n visje. Die kan beter in de pan liggen. Ff een fotootje gemaakt. Ook even teruggekoppeld naar de melder.
Rij je gewoon weer hetzelfde paadje terug en dan zie je bij paal 14.400 een dode zeehond liggen. De zeehond lag ongeveer 4 meter van de hw lijn vandaan. Het dier was erg rot. De darmen lagen eruit, grote gaten erin. Het betrof een jonge gewone zeehond. Het kadaver maar ff opgeruimd. Ook hier nog maar een fotooje getrokken.

Ja tzijn er van het weekend toch maar weer drie dooie. Het gaat maar door. We zitten nu boven de aantallen van 2005 en net onder die van 2007 en het jaar is nog niet om. De grijze zeehonden komen erook weer aan. Als het westen of noordwesten wind is, dan is het weer patat.

Geen opmerkingen: