zondag 5 oktober 2008

Bruinvis

Zondag, 5 oktober 2008 - Ben je voor je baas aan het werk komt er een melding dat er een verdwaalde zeehond rond zwemt bij Leeuwen Buizen te Zwijndrecht. De gehele hulp verlening is in rep en roer in die omgeving. Dat kan niet. "Er mag hier geen zeehond zwemmen die zal wel ziek zijn."
Helemaal niets aan de hand. Een zeehond is nieuwsgierig en gaat op avontuur. Dat doen de mensen toch ook, eens ff bij de buren kijken in het buitenland, waarom zou die zeehond dat niet mogen. Men weet dus blijkbaar nog steeds niet dat zeehonden kunnen zwemmen, over land kruipen, door sluizen schutten. Ze zijn net af en toe mensen. De zeehond gaat denk ik lekker snoekbaars vreten in de Biesbosch. Het zou niet de eerste keer zijn in de afgelopen 5 jaar. Dus BIESBOSCH er komnt een zeehond aan.

Zondag stae je eerlijk op een open dag bie ut dierenasiel te Spikecity, as er un melding komt dat er een dooie zeehond zou ligge bie Dishoek. Oe ga je dat noe oplosse. Was biena laegh weater, dus die kon wegspoele en de kentering zat er an te komme. Ff belle en wat regele. Toen bin me er mae om gegae. Kon nie arrus.

Kom je daer an, is ut een bruunvisje, althans wat er vanover is. was geraemte en twas leeg. der zat nie vee vlees maar an. We hebbe ut beestje maer op eu ruumd.

Geen opmerkingen: