vrijdag 3 oktober 2008

Meldingen 1e week Oktober

Vrijdag, 3 oktober 2008, Tja de eerste week van oktober hebben we alweer gehad. Wat een week. Het begon jl. vrijdag dat er een bruinvis was gevonden bij het Watergat. Ja dan ga je kijken en kun je hem niet vinden. Gelukkig vond een collega de bruinvis alsnog afgelopen maandag, 29 september. Het was een dier geschikt voor destructie. Dan denk och dat valt weer mee. Fout !!

Dinsdag, 30 september een melding in Vlissingen en op Rockanje gekker kan het niet. Het waren in dit geval twee gewone zeehonden. Het is jammer. Beide dieren maar overgebracht voor nader onderzoek.

Donderdag 2 oktober krijgen we een melding van een dode zeehond bij de K.C.B. Het was een gaaf dier. Gaat ook maar de diepvries in.

Vrijdag 3 oktober, dat slaat voorlopig alles. 3 meldingen. De eerste was aan de Brouwersdam. Ben je net terug van strand komt de melding dat in Hoek van Holland een collega EHBZ-ter het kadaver van een bruinvis heeft meegenomen maar kan deze niet bergen vanwege ruimte gebrek. Het dier maar ff opgehaald in de omgeving van Roozenburg. Ben je ter hoogte van de diepvries op Neeltje Jans wordt er gebeld dat er nog een dode zeehond ligt bij de K.C.B. Dan ga je eerst maar eens bellen of het niet dezelfde melding is als van gisteren. Nee dus. Bijna zelfde plaats een tweede dode zeehond. Och in een tijd van 4 dagen 7 dooie dieren. Das nie leuk meer. Maar ja je gaat ervoor of niet en anders mot je er gewoon niet aan beginnen. De laatste zeehond is gelijk afgevoerd ter destructie, Het was allemaal blubber en geen kop meer.

Geen opmerkingen: