zondag 6 juli 2008

Dagje EHBZ

Zaterdag, 5 juli 2008. We zouden vandaag met twee man gaan tellen in de Voordelta en Oosterschelde. Tja dan komt er eens wat tussen wat niet gepland was. Zo gezegd zo gedaan. 's Morgens om 09.30 uur in de auto richting de Voordelta. Ja hoor daar lagen de zeehonden. Maar dan..........twee van die sukkels zijn rondgelopen over de plaat bij opkomend water en gaan een beetje de zeehonden zitten pesten. Ik heb toch maar even de reddingsbrigade gewaarschuwd dat er mogeljk mensen in de problemen zouden kunnen komen.

Onze schorrendabbers zouden de Westerschelde nemen, en waren ook rond dien tijd onderweg en de afspraak was dat we omstreeks 13.00 uur aan de stamtafel zouden zitten in Lillo (het tehuis van de schorrendabbers en zeeherdershond)

Waren we klaar gingen we richting de stamtafel in Lillo. Dan komt er een melding tussendoor van een levende zeehond op het strand te Cadzand. Gelukkig was er nog iemand aanwezig die kon helpen in het Zeeuws Vlaamse. Na een klein uurtje kwam het bericht dat het de bekende grijze zeehond was die ff kwam uitblazen op het strand. Tja dan geen stamtafel, wat zouden ze goed gesmaakt hebben die bakken koffie en boerinnenomelet.

Dacht nou ja dan zijn we thuis krijgen we een melding van een dode zeehond bij Burgh-Sluis. Daar hadden we dichtbij gestaan maar niet gezien. Het kadaver opgehaald en het was allemaal blub. In de kist gefrot en snel naar de OLAZ om het kadaver weg te brengen. We hadden nog 5 minuten over. Zo ben je weer een dagje zeehonden tellen en kadavers ruimen. Uiteindelijk waren we weer een dagje onder de pannen.

Geen opmerkingen: